Ananaskirsebærets hylster beskytter bærret under vækst og transport. Bærret indeholder en mængde små, bløde kerner, der gør smagsoplevelsen en anelse knasende.
Smagen er syrligtsød og beskrives med associationer til både ananas, stikkelsbær og passionsfrugt.
Ananaskirsebær stammer fra Sydamerika og importeres i dag fra Sydamerika, Australien, Sydafrika osv. Planten er nem at dyrke og dyrkes derfor i mange lande. Den kan også dyrkes i Danmark, helst i drivhus, hvor den kan yde fint.
Bærrene bruges oftest som pynt på kager eller osteanretninger. På grund af syrligheden er de også fine i frugtsalat eller grønne salater.
Når bærrene er lyst gule eller grønlige, er de umodne. Stærkt gule og orange bær er modne.
Bærrene holder sig bedst udenfor køleskab, da hylsteret kan tiltrække fugt og bærret derfor let mugner.
Ananaskirsebær har et højt indhold af C-vitaminer og pektin – det sidste gør, at de er velegnede til gele og marmelade.
Planten er af natskyggefamilien, og de umodne bær er giftige.